Een dominante baas, lakse collega’s of veeleisende klanten… Je kunt je eraan ergeren, maar dat is vrij reactief. Als slachtoffer hoef je immers niets te doen.

Stephen R. Covey plaatst je reacties op gebeurtenissen in drie cirkels. Zelf sta je in het midden: dit is de Cirkel van Aandacht. Daarom bevindt zich de Cirkel van Invloed met zaken waarop je direct of indirect – via anderen – invloed hebt. En daar omheen is een derde cirkel, de Cirkel van Betrokkenheid. Dat zijn zaken waarop je géén invloed hebt. Gedane zaken, het weer of beslissingen van hogerhand.

Door in termen van problemen, oorzaak en schuld te denken, vergroot je de Cirkel van Betrokkenheid en verklein je de Cirkel van Invloed. Je doet alsof alles buiten jou ligt. Covey wees erop dat er tussen stimulus (de vervelende maatregel of de lastige baas) en respons (jouw reactie erop) een ruimte is. En dat het geheim van groei en geluk ligt in de wijze waarop je deze gebruikt. Op je eigen reacties heb je immers vaak wel invloed.

Natuurlijk: dat je zo’n pittige baas hebt of dat die maatrelel jou zo hard treft, is jammer. Maar je gevoelens en gedachten hierover zijn wel degelijk beïnvloedbaar. Die kun je veranderen. En wie weet kun je subtiel wel degelijk invloed uitoefenen. Als je open staat voor die mogelijkheid, komen de ideeën vaak vanzelf.