Publicaties2018-11-09T12:54:45+00:00

Martine Vecht

Professional organizing en burn-outpreventie
in de zakelijke markt

“Je tijd managen is niet iets wat je van de ene op de andere dag kunt. Het vergt oefening en bewuste aandacht, dag in, dag uit.”

Publicaties

Wil je het fijne wil weten van productief, opgeruimd en stressvrij werken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het ABC van plannen, organiseren en optimaliseren is een compacte en overzichtelijke samenvatting van de belangrijkste methodes, instrumenten en technieken om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren. Met leeswijzer en register voor een snelle toegang tot geschikte technieken en methodes, en literatuursuggesties voor wie verder wil lezen. Voor meer kalmte in de dagelijkse drukte.

Prijs: €17,50 incl 6% btw.

Het ABC van plannen, organiseren en optimaliseren
weerbaar-tegen-stress

Weerbaar tegen werkstress

In het themanummer Tijd van het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO) schreef Martine een artikel over de relatie tussen timemanagement en weerbaarheid.

‘Vergeet de optie timemanagement niet als medewerkers lijden aan werkstress,’ zegt ze daarin. Individuele begeleiding op de werkplek biedt soms juist die praktische handvatten waardoor medewerkers hun grip op de zaken, hun zelfvertrouwen en hun professionaliteit hervinden.

Goed bezig! Praktijkgids voor de professional organizer (2016)

Het beroep van professional organizer is de afgelopen twintig jaar steeds bekender geworden. Toch staat de inhoudelijke ontwikkeling van het vak nog in de kinderschoenen. Daar komt met Goed bezig! Praktijkgids voor de professional organizer verandering in.

‘Zeer lezenswaardige publicatie over het vak van professional organizer. Toegankelijk geschreven, informatief en goed onderbouwd.’

Goed bezig! is het eerste Nederlandstalige boek voor de beroepsgroep zelf, een praktijkgids die je een krachtige impuls geeft om als organizer ‘goed bezig’ te zijn. Je kunt het boek hier bestellen.

De beste tips tegen tijdnood

De beste tips tegen tijdnood

Dag in dag uit zit de klok je op de hielen. Je verzet bergen werk terwijl iedereen zich erover verbaast hoe je dat toch doet (dat vraag je jezelf trouwens ook wel eens af). En toch heb je tijd tekort.

Tijdnood: je weet er alles van. Hoe krijg je het allemaal georganiseerd? Wat moet je doen om niet kopje onder te gaan in deze hectische wereld? En welke technieken helpen als je een controlfreak bent, last hebt van uitstelgedrag of nooit nee durft te zeggen? De beste tips tegen tijdnood leest als een nuchtere handleiding voor mensen met tijdgebrek. Je kunt het boek hier bestellen.

Timemanagementkalender (2009-2016)

Van 2009 t/m 2016 publiceerde Martine de ‘Timemanagementkalender, in 365 dagen naar een leven met minder stress en meer plezier’. Voor iedereen die tijd tekort komt en druk druk druk is. Ook tips ontvangen? Abonneer je dan op de Timemanagementtip van de week.