De laatste Timemanagementkalender ligt in de (virtuele) boekwinkels. Maar dát er een kalender kwam, was eigenlijk pure bluf. Want geen enkele uitgeverij zat in 2008 op nog een kalender te wachten. De markt was verzadigd, hoorden mijn schrijfmaatje Leid Oudemans en ik.
Alleen uitgeverij Business Contact reageerde aanvankelijk enthousiast. Groot was onze teleurstelling toen bleek dat zij het toch niet aandurfden.

De eerste teksten waren al gemaakt. We stonden in de startblokken. Terwijl Leid op vakantie was, nam ik een gewaagd besluit. Ik bood de uitgeverij aan om de eerste 1000 exemplaren af te nemen. ‘Dat doen we wel even,’ dacht ik. Die kalender moest en zou er komen!

De 1e TimemanagementkalenderTegen zoveel optimisme en vertrouwen was Business Contact niet bestand. We mochten aan de slag gaan. In september lag de eerste kalenders dan ook echt in de boekhandel en vierden we onze lancering bij Boekhandel Verkaaik in Gouda.

Wat waren we naïef! Want diezelfde maand werden twee pallets met tientallen dozen kalenders afgeleverd… Nog nooit heb ik zo hard genetwerkt en gelobbyd met een product van mezelf. We reden half Nederland rond met dozen in de achterbak en smeekten al onze vrienden, kennissen en klanten om de kalender te kopen. Zou hoogmoed voor de val komen?

Gelukkig bleek het vertrouwen in de kalender gerechtvaardigd. Dat jaar was de oplage van 6000 exemplaren al voor het einde van het jaar volledig uitverkocht. Gelukkig hadden wij nog wat kalenders ‘over’, die de uitgeverij dankbaar terug afnam!

In september vierden we de geboorte van de kalender bij boekhandel Verkaaik in Gouda. Nu, acht jaar en 2922 tips later is het mooi geweest. Online blijf ik mijn kennis graag met je delen via LinkedIn. En wil je de toch af en toe een timemanagementtip ontvangen? Abonneer je op de Tip van de week.

21 september 2015

PS: In maart 2018 verscheen Het ABC van plannen, organiseren en optimaliseren, ruim 100 onderwerpen rond lekker productief werken beknopt samengevat.