Ik heb afkickverschijnselen

De afgelopen dagen zijn me allerlei onderwerpen voor een Tip van de Week te binnen geschoten. Maar het besluit is echt genomen: ik ga stoppen.

De Allerlaatste, Met Leesvoer Voor Een Hele ZomerEr komen hartverwarmende reacties binnen. Sommige lezers ontvangen mijn nieuwsbrieven al sinds 2010 en dat maakt afscheid nemen lastig. Maar dit is nummer 250 en het is echt mooi geweest.

Wil je nog een beetje leesvoer mee voor de komende tijd? Uit alle berichten heb ik een paar mooie gekozen die het herlezen waard zijn.

Met heel veel plezier heb ik klanten geleerd om grenzen te stellen zonder nee te zeggen. Vragenuurtje vat mijn belangrijkste adviezen mooi samen. Overigens kun je nog altijd mijn e-cursus hierover volgen!

Bij veel klanten heb ik mailboxen opgeruimd. Eén keertje heb ik opgeschreven hoe we dan te werk gaan. Lees: Heb jij ook zo’n volle inbox waar je maar niet doorheen komt?

Trouwe lezers weten dat ik graag een lans breek voor mijn beroep, professional organizer. Gelukkig winnen we steeds meer aanzien. Terecht, want we zijn engelen in vermomming, volgens de Volkskrant, die simpele vragen stellen over de rol van spullen in je leven.

Sommige tips kwamen regelrecht uit mijn leven. Praktische tips, maar ik leerde ook een waardevolle les over het omgaan met conflicten. Ik durfde deze energievreter te confronteren.

Verreweg de meeste reacties kreeg ik op mijn tip over het Out-Of-Officebericht. Het is me opgevallen dat veel lezers daarna hun meldingen hebben aangepast!

Hoe houd je nou precies overzicht over al je taken? Ik schreef er veel tips over, maar voor een compleet overzicht van alle keuzes verwijs ik je toch het liefst naar mijn boek Het ABC van plannen, organiseren en optimaliseren.

Dit was het dan. Dank je wel voor je aandacht. Fijn dat mijn eerlijke verhalen ‘veilig’ bij je waren! Het ga je goed, en blijf nuchter en ontspannen stilstaan bij de invulling van je tijd.

PS: De komende maanden zal ik de teksten van de afgelopen twee jaar digitaliseren. Daar kan ik nu eindelijk tijd voor maken. Op deze pagina kun je dan bijna alle tips teruglezen. En wil je mij blijven volgen? Link met me via LinkedIn. Tot ziens!

Nog een tip lezen? Maak hier je keuze. Of bestel Het ABC van plannen, organiseren en optimaliseren.