Veel mensen hebben het Sinterklaasfeest afgezworen. En dat snap ik helemaal. Het levert immers fikse stress op, zeker als je het feest compleet met gedichten en surprises viert, zoals dat in mijn familie gangbaar is. Elk jaar hoop ik dan ook stilletjes dat iemand roept: dit jaar een keertje niet. Ook op Kerstmis en Pasen ben ik niet enorm gesteld. Het gevoel verplicht te zijn. Die drukte. Dat gedoe! Zuchtend schik ik me in de tradities.

sinterklaasMaar als ik de foto’s van de afgelopen jaren bekijk, schaam ik me voor mijn egoïstische gedachtes. Mijn blinde focus op wat ik aan energie te investeren heb. Het levert zoveel op. Vrolijkheid, plezier en aandacht voor elkaar. Honderden onbetaalbare herinneringen. Met terugwerkende kracht ben ik ook nog eens trots op een paar geslaagde surprises. Dus: wat zeur ik nou!

En toch….Op het moment zit ik weer middenin de Sinterklaas-stress en het is wel weer lastig, veel, gepruts en gepriegel. Het vooruitzicht van een gezellig Sinterklaasfeest houdt me dan ook overeind.

Gelukkig ontving ik gisteren via onze Lootjestrekken.nl groepspagina een motiverend berichtje. Dat zag er zo uit:

Statusrapport:
Cadeau verzinnen – check!
Cadeau in huis- check!
Surprise verzinnen- check!
Surprisemateriaal verzamelen- check!
Surprise maken- 50%
Gedicht steekwoorden verzamelen – check!

To do:
Surprise afmaken
Gedicht schrijven
Cadeau en surprise inpakken

Het bericht kwam van mijn vriend en was vermoedelijk bedoeld om de uitstellers onder ons (ergo: mijn jongste zoon) tot actie aan te zetten. Ook voor mij werkte het echter supermotiverend. Zo realiseerde ik me dat ik zelf al vier vinkjes kon zetten in een soortgelijk lijstje.

Opeens leek de hele exercitie een stuk beter behapbaar. En dat is het gekke. Nog nooit had ik bedacht dat ik van deze eenmalige taak een lijstje kon maken! Het is briljant in al zijn eenvoud.
Nou ja, oké. Mij helpt het.

De tip van de week is dus:

Check jezelf door de feestvoorbereidingen heen

En ga daarna vooral genieten.
O ja. Zit je verlegen om goede ideeën voor surprise, gedicht of kerstaanpak. Gewoon even googelen, want het Internet staat bol van de tips.

Vaker tips ontvangen? Abonneer je op de Timemanagementtip van de week.